Vroeg en voorschoolse educatie - kinderdagverblijf de 7 dwergen

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Bij een voor- en vroegschoolse educatie doen kinderen op jonge leeftijd mee aan verschillende educatieve programma’s. Het doel hiervan is om de ontwikkeling van kinderen uit achterstandsgroepen zodanig te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan wordt vergroot. Wij hebben gekozen voor een methode die aansluit en doorloopt in de eerste twee groepen van de basisschool. Het VVE programma genaamd ‘Dag Jules!’ kent een gestructureerde didactische aanpak en neemt 3 dagdelen per week in beslag (maandag-, dinsdag- en donderdagochtend/-middag). Wij nodigen kinderen vanaf 2,5 jaar uit om met leeftijdgenootjes deel te nemen aan het programma. ‘Dag Jules’ wordt alleen door gecertificeerde medewerkers gegeven. Zij zien de kinderen genieten van deze uurtjes.
Resultaten van het VVE programma worden bijgehouden en teruggekoppeld aan de medewerkers van de stamgroep en de ouders.


Dag Jules!

Jules is een handpop en de hoofdpersoon in het voorleesverhaal tijdens de verschillende thema’s. Hij is het vriendje en vertrouwenspersoon van de kinderen tijdens de voorleesverhalen, gesprekken, ontdekactiviteiten, bewegingsactiviteiten, spel, expressie, knutselactiviteiten, versjes en liedjes. Om de ontwikkeling het meest de stimuleren sluiten deze activiteiten natuurlijk aan bij het niveau én de interesse van de peuter.

De uiteenlopende thema’s tijdens Dag Jules worden op gevarieerde manieren gepland. Ze hebben geen opklimming in moeilijkheidsgraad en kunnen in willekeurige volgorde worden aangeboden. De activiteiten zijn wel ingedeeld volgens niveau. Dit wordt per activiteit aangeduid met een pictogram. Elk thema bevat een rubriek ‘kernwoorden’ en ‘nieuwe woorden’.

De evaluatie van Dag Jules! gebeurt aan de hand van de al aanwezige observatie- en registratiesystemen in ons kinderdagverblijf. Zo kiezen we een geschikt activiteitenaanbod voor ieder kind.

AanmeldenContact

Bel onsAanmeldenTarievenStuur een bericht

Een kijkje bij de 7 dwergen

Kinderopvang is meer dan alleen 'gezellig bezig zijn met kinderen'.
 


video image
Bekijk de Video

Leuke actie!